fbpx Clicky

Kan ik jouw kerk helpen met het lezen van de Bijbel?

Lezen in de Bijbel is niet altijd makkelijk. Dagelijks krijg ik e-mails van mensen die het moeilijk vinden om hier een gewoonte van te maken. Of ze lezen wel, maar hebben moeite met de tekst.

Dit is niet gek. De Bijbel moet je leren lezen. Maar hoe doe je dat?

Ik help mensen de Bijbel te lezen, te begrijpen en te geloven. Eén van de manieren waarop ik dat doe, is door het verzorgen van thema-avonden, al dan niet in combinatie met een van mijn Bijbelleesprogramma’s:

  • De Bijbel in 2 jaar (deze cursus loopt al)
  • De Advent Challenge: 40 dagen Bijbel lezen in aanloop naar Kerst (start: 27 november)
  • De Bijbel in 40 dagen challenge:  Een reis door de Bijbel in 40 dagen (start: begin 2023)

Thema-avonden kunnen in overleg worden gepland. Bijvoorbeeld:

‘De Bijbel in 1 Avond – Jouw hoofdstuk in Gods verhaal’. Ik vat de zes fasen van Gods reddingsplan samen en maak de verbinding door te kijken naar hoe ons leven in de Bijbel past. Welk hoofdstuk schrijven wij in Gods grote boek? Na afloop hebben de bezoekers een beter begrip van de hoofdlijn van de Bijbel en zien ze hoe hun eigen leven in het grote verhaal van God en mens past.

‘Geniet meer van de Bijbel – Jezus zien in het Oude Testament’. Hierbij kijken we naar hoe Jezus al aanwezig was bij de schepping, hoe Hij deed wat Adam niet deed, hoe Bijbelse figuren als Noach en Jozef Hem weerspiegelen, hoe Hij Isaak redde van de dood en Israël bevrijdde uit Egypte en hoe Hij de profeet is die al door Mozes werd aangekondigd. De Bijbel komt meer tot leven als je Jezus leert zien op iedere pagina.

‘Hoe lees je de Bijbel (niet)? – Je moeilijke vragen beantwoord’. We bestuderen teksten waar veel kritiek op is en leren ze in hun context te bekijken. Is de Bijbel vrouwonvriendelijk? Is de Bijbel in conflict met moderne wetenschap? Verheerlijkt de Bijbel geweld? Etc.  Deze avond maakt lezen in de Bijbel begrijpelijker en geeft een boost aan je geloof.

Aan de spreekbeurten en leesplannen zijn kosten verbonden, maar die hangen af van de afspraken. Heb je interesse? Neem contact op en dan praten we verder!