fbpx Clicky

Doe mee met de
40 dagen Challenge

'De steen voor Jezus' graf was niet weggerold zodat Hij eruit kon,
maar zodat de discipelen erin konden.' - Peter Marshall

Heb je je weleens afgevraagd hoe het zou zijn geweest om Jezus' kruisiging en opstanding van nabij mee te maken? Zou je hebben geloofd dat Hij weer was opgestaan? 


Ik geloof dat ik er niets van zou hebben begrepen. Jezus had voortdurend gezegd dat hij de beloofde Verlosser was en vervolgens liet Hij zich executeren. Hoe kan iemand doodgaan die zichzelf op dezelfde hoogte plaatst als God? Bovendien, hoe kon Zijn dood mij bevrijden?


Moslims, hindoes, atheïsten en andere gelovigen kunnen niets met deze feiten. Het is gewoon... vreemd. Sterker nog: vanuit menselijk oogpunt is Pasen waanzin. 


Niet logisch. Een sprookje. Een leugen. 


Toch is Jezus aan het kruis het centrale beeld van de hele Bijbel. Het Oude Testament wijst vooruit naar een Verlosser die moet lijden, terwijl het Nieuwe Testament daarop terugblikt. 


Het is waanzin voor mensen, maar wijsheid voor God. In Zijn oneindige liefde koos Hij ervoor zichzelf op te offeren om de mensheid en de hele schepping te redden.


Het bewijs daarvan is dat het graf op paasochtend leeg werd aangetroffen. De steen was weggerold. Niet omdat Jezus anders opgesloten zat. Na Zijn opstanding kon Hij verschijnen waar Hij wilde. 


De steen was weggerold zodat Zijn discipelen met eigen ogen konden zien dat er geen dood lichaam meer lag in het graf.


Ik wil je uitnodigen mee te doen met mijn 40 dagen challenge. We lezen samen veertig Bijbelteksten die gaan over het leven, de dood en opstanding van Jezus en leggen verbanden met andere verhalen in Gods Woord. 


Zo dringen we dieper door in de Bijbel, leren we Gods reddingsplan beter begrijpen en groeit ons geloof. We maken een reis van de Hof van Eden naar het graf van Jezus. 

Ga jij de uitdaging aan?

40 Bijbelteksten
Begrijpelijke toelichting, heldere taal
Lezen of luisteren

'Ik heb tot voor kort eigenlijk alleen maar in de kinderbijbel gelezen. Die is tenminste nog enigszins te snappen. Nadat ik je boek 'De Bijbel in 1 Dag' heb gelezen, heb ik voor het eerst een echte Bijbel gekocht. Lezen gaat wel, maar begrijpen... Nu volg ik je cursus en wat ben ik daar dankbaar voor! Je uitleg is zo behulpzaam en bemoedigend.' - Erica

Reacties als deze maken me nederig. Ik wil graag de eer geven aan de Auteur van de verhalen die we lezen in Zijn Woord!

God heeft ons immers een boek met verhalen, gedichten en uiteenzettingen gegeven. Toch is de Bijbel best wel eens moeilijk of vreemd. Wij leven in zo'n andere tijd en cultuur dan de mensen in de Bijbel.

Tijdens de 40 Dagen Challenge leer ik je de brug te bewandelen van onze tijd naar die tijd en weer terug. 


'Hoe gaan we dat dan doen, Jan?', hoor ik je vragen. 

Maak kennis met...
...de app

Anders dan mijn 'Bijbel in 2 Jaar'-cursus wordt deze challenge niet aangeboden via e-mail, maar via een website/app. 

Als je je inschrijft voor de 40 Dagen Challenge krijg je exclusieve toegang tot het programma. 

Het voordeel is dat je ervoor kunt kiezen om zelf de Bijbeltekst en mijn toelichting te lezen, of om ernaar te luisteren. Kies je voor luisteren, dan lees ik ook de Bijbeltekst voor.

Je kunt de challenge dus zelfs doen als je in de auto zit, als je wandelt of als je de afwas doet. Ideaal voor als je druk bent, of als lezen gewoon niet jouw ding is.


Waarom deze challenge?

Een challenge/uitdaging wil zeggen: je gaat iets een korte periode proberen, bijvoorbeeld om te kijken of het bevalt. 


Je zit nergens aan vast als je dit doet. Wil je in deze 40 dagen je hart richten op Jezus? Dan is deze uitdaging echt iets voor jou.


Dit gaan we doen:


Les 1-10: De schaduw van Jezus
Jezus is zo groot dat Hij Zijn schaduw ver terugwerpt over het Oude Testament. We kijken naar Adam en Eva, naar Abraham, Isaak, Jozef, Mozes, David, Elia en anderen en zien hoe het Oude Testament toewerkt naar het kruis.


Les 11-24: De komst van het koninkrijk

We volgen Jezus vanaf Zijn geboorte tot het moment dat Hij Zijn vizier volledig richt op Golgota. Wat was Zijn boodschap? Hoe reageerden de mensen op Hem? 


Les 25-29: Onderweg naar Golgota

Op een gegeven moment 'verhardt Jezus Zijn gezicht'. Hij richt Zijn blik vastberaden op Jeruzalem, waar het kruis op Hem wacht. Hij weet het. Toch gaat Hij en onderweg heeft Hij bijzondere ontmoetingen met vergaande consequenties.


Les 29-34: De laatste 24 uur

Geen enkele dag in de geschiedenis van de mensheid is zo belangrijk geweest als Goede Vrijdag. Jezus vierde het Pesachmaal met Zijn discipelen, gaf Zijn belangrijkste onderwijs, bad in Getsemane, werd gearresteerd, verhoord en gemarteld.


Les 34-37: Jezus aan het kruis

Jezus' dood aan het kruis is zo belangrijk dat het vier keer wordt beschreven in de Bijbel. We lezen in alle vier de evangeliën over Zijn kruisiging en bekijken Zijn offer zo vanuit vier verschillende gezichtspunten.


Les 38-40: Opstanding, verschijningen en hemelvaart

Tot slot ontdekken we hoe de Bijbel spreekt over de dagen tussen Goede Vrijdag en Hemelvaart. Jezus stond op uit de dood, en verscheen aan vele mensen om te bewijzen dat Hij de overwinning had behaald. Ook gaf Hij onderwijs én een opdracht voordat Hij terugging naar Zijn Vader in de hemel.


Als je een periode intensief met de passie van Jezus bezig wilt zijn, dan is deze 40 Dagen Challenge ideaal voor je. Ga je de uitdaging aan?

Doe mee 40 Dagen Challenge

€20,- 

(Betalen in termijnen mogelijk)

Wanneer gaan we van start?

Als je je nu opgeeft, kun je direct beginnen. Er doen op dit moment al meer dan vijfhonderd mensen mee!

30 dagen garantie

Niet goed, geld terug

Veilig

afrekenen

Privacy

beschermd

Copyright © jan-heijnen.nl · Alle rechten voorbehouden

Page Created with OptimizePress